Emma Lilja Sjödin

AFFÄRSJURIST
VARFÖR JAG JOBBAR MED AFFÄRSJURIDIK
Jag jobbar inte med affärsjuridik, jag jobbar med människor. Människor som har idéer, är initiativrika, vill förbättra samhället och förändra världen. Jag hjälper dem. Visserligen med deras affärer och hur juridiken påverkar, men för mig kommer alltid människorna bakom först. Jag tycker nämligen att juridiken är som roligast när man får göra konkret skillnad och inte bara genom text och siffror på ett papper.

MIN BAKGRUND
Jag pluggade till jurist på Uppsala universitet och hann under studietiden med utbytesstudier på franska i Lausanne, praktik på EU-parlamentet i Bryssel och FN:s juridiska avdelning i New York. Via "Young Tax Professional of the Year" fick jag jobb på EY i Stockholm och där jobbade jag i några år innan jag flyttade ut i verkligheten (d.v.s. till bolag), närmaste bestämt ABB i Västerås. Under hösten 2018 fick jag även chansen att praktisera två veckor på EU-domstolen i Luxemburg. Jag har arbetat på LegalWorks sen januari 2017 och ses därför som en inventarie, vilket jag trivs alldeles utmärkt med.

MINA SPECIALOMRÅDEN
Jag arbetar främst med dataskydd, vilket är ett område som ligger mig varmt om hjärtat ända sedan 2011. Jag gör allt från att granska biträdesavtal, inventera företags personuppgiftsbehandlingar till att hålla utbildningar.
Swedish
English Swedish