Bo Johansson

AFFÄRSJURIST

VARFÖR JAG JOBBAR MED AFFÄRSJURIDIK

Jag har ända sedan studierna sett affärsjuridiken som en mycket viktig del av juridiken, som dessutom är mycket omväxlande och intressant. Känslan att få vara med och bidra med mitt juridiska kunnande i ett team som arbetar med nya lösningar avseende människors hälsa och välbefinnande eller överhuvudtaget med nya bra produkter eller tjänster är fantastisk och gör det roligt att gå till jobbet. Jag gillar konstant förändring, nya idéer och de regler som bl.a. skyddar, belönar och reglerar innovation.

 

MIN BAKGRUND

Efter tingstjänstgöringen fick jag jobb inom Life Sciences-industrin, på AstraZeneca. Under 17 år var jag juridisk rådgivare inom olika delar av forskningen, försäljningen och delaktig i det otroligt framgångsrika försvaret av bolagets IP-rättigheter avseende flera av bolagets största produkter. Sedan har jag arbetat fem spännande år på Electrolux som chef för avdelningen IP Legal. Jag har även erfarenhet från ett annat stort multinationellt företag, samt som småföretagare med egen firma och eget aktiebolag.

 

MINA SPECIALOMRÅDEN

Jag ser mig som en affärsjuridisk generalist som kan arbeta med en mängd olika juridiska områden åt företag, gärna inom Healthcare and Life Sciences och konsumentproduktsbranscherna. Har jobbat mycket med immaterialrätt, marknadsrätt och avtalsrätt men även med koordinering av tvister.

Kontakt

Telefon: +46 70 667 49 35

Mail: bo.johansson@legalworks.se