OptionsAutomatens program för kvalificerade personaloptioner

OptionsAutomaten är en trygg och smart lösning för start-ups som vill ha ett incitamentsprogram på plats till en rimlig kostnad.

Genom att standardisera en lösning som levereras i ett digitalt arbetsflöde kan vi erbjuda en snabb och kostnadseffektiv handläggning.

Gör vårt självtest och få ett omedelbart svar om ditt företag kan delta i programmet.

Vilket incitamentsprogram ska du välja?

Incitamentsprogram kan vara en bra morot för att få anställda att börja eller stanna kvar i ett bolag. Genom programmet blir de erbjudna en möjlighet att växa med bolaget och på sikt bli ägare. Det finns olika incitamentsprogram men det är särskilt två som är vanliga – teckningsoptioner och personaloptioner. Sedan den 1 januari 2018 gäller även en undantagsregel avseende personaloptioner som är utformad till fördel för unga och innovativa bolag. LWA förklarar hur tecknings-, personal-, respektive kvalificerade personaloptioner (undantagsregeln) fungerar samt de för- och nackdelar som existerar för alternativen.

Varför kvalificerade personaloptioner?

Den 1 januari 2018 infördes nya regler som påverkar beskattningen av personaloptioner. Skattelättnaderna är riktade mot företag med max 150 anställda. Det finns även en del andra kriterier som måste vara uppfyllda. Kortfattat gäller att du kan tilldela personaloptioner till anställda utan någon skattekostnad för de anställda eller bolaget. Det är först när aktierna i bolaget säljs med eventuell reavinst som beskattning sker.

Ta vårt självtest och få ett omedelbart svar om ditt företag kan delta i detta program. Vid frågor, hör av dig till oss på 08-7290050 eller optionsautomaten@legalworks.se

5/5
Optionsautomaten är en väldigt prisvärd och lättanvänd lösning som snabbt sammanställer optionsavtal. Eftersom hela processen är on-line, inklusive dom digitala signaturerna, så besparas vi från både tidsutdräkt och andra besvär och hela processen var verkligen uppskattad bland våra anställda, ledningen och styrelsen.
Kristofer Cook
Question

Vill du veta mer!

Rulla till toppen