Caroline Snellman

Caroline Snellman

CEO

Varför jag jobbar med affärsjuridik

Jag är djupt engagerad i rättvisa och trodde som ung att mänskliga rättigheter skulle ockupera mitt professionella hjärta. Jag byggde även svartvita pussel i källaren. När affärsjuridiken visade sig innehålla strategiska överväganden, risktagande, utveckling och komplexa affärer, med stöd till människorna bakom dessa, var jag såld. Bråk mellan länder och byggandet av hållbara städer är karaktärsdanande. Professionella människor behöver enligt uppgift resultat, makt och bekräftelse. I affärsjuridiken hittade jag ett hem för allt, och att kunna ge detsamma.

Min bakgrund

Jag läste klart min juristexamen i USA och arbetade först på en advokatbyrå i Kalifornien. Därefter tre år på White & Case i Stockholm före jag anslöt till Hannes Snellman Attorneys med nystartat kontor i Stockholm. Där blev jag kvar nio år och var med och byggde upp verksamheten, tills LegalWorks 2018 erbjöd mig att bygga och leda LegalWorks rådgivningsverksamhet (LW Advisory) ihop med ett fantastiskt team, vilket jag svårligen kunde tacka nej till.

Mina specialområden

Jag är gammal processjurist, främst internationella skiljeförfaranden, med parallellt fokus på affärer, inbegripet kollektivtrafikupphandling, antikorruption och avtal inom energibranschen. Jag hanterar idag främst avtal, men skriver en del arga brev. Jag innehar flertalet förtroendeuppdrag, inom både civilsamhälle och näringsliv, och har tidigare suttit i bl.a. Advokatsamfundets styrelse, Stockholmsavdelningen.

Kontakt
Telefon: 076-192 64 95
Mail: caroline.snellman@legalworks.se

Rulla till toppen