David Ericsson

Senior Legal Counsel

VARFÖR JAG JOBBAR MED AFFÄRSJURIDIK

Jag tycker det är väldigt stimulerande att hjälpa företag, antingen med en investering, ett samarbete eller annan affär, men även bidra till att hitta lösningar till företags problem. En god affärsjurist måste inte bara kunna reglerna i sig, utan även våga tillämpa dem på ett riskbaserat, pragmatiskt och genomförbart sätt. Responsen från kunderna att när de känner att de får just detta stöd är en av de största drivkrafterna för mig.

 

MIN BAKGRUND

Jag har arbetat inom olika internationella advokat- och konsultbyråer sedan 2006. Under denna tid har jag även haft vissa uppdrag som bolagsjurist inom läkemedels-, IT- och forskningsindustrin. Jag brinner för att hitta alternativa och innovativa sätt att tillhandahålla juridik på, och ser att kunderna söker mer än bara en duktig jurist. Därför tror jag att LegalWorks många alternativa erbjudanden är helt rätt i tiden.

 

MINA SPECIALOMRÅDEN

Jag har en bred affärsjuridisk bakgrund, men den gemensamma nämnaren genom åren har varit kommersiella avtal i alla dess former. Jag har arbetat med många högteknologiska och kunskapsintensiva branscher, med stort fokus på digitaliseringsfrågor, såsom molntjänster, olika former av digitala lösningar och outsourcing. Dataskydd och säkerhet har alltid funnits där, men har på senare tid rent ut sagt exploderat. Jag har hjälpt många företag genom GDPR-djungeln och agerat som extern DPO. Utöver detta har jag exempelvis även arbetat med offentlig upphandling och hyresrätt.

Kontakt

Telefon: +46 727 44 05 64

Mail: david.ericson@legalworks.se