Case: Immunovia

Vi har äran att få jobba
tillsammans med Immunovia

Läs gärna här nedan om vad vi gjort för Immunovia och hur det funkar för dem som företag.

Område: Healthcare/Life Sciences

Immunovia grundades på hypotesen att vårt blod innehåller tillräckligt med information för att upptäcka komplexa sjukdomar i tidigt skede. För det krävs ny antikroppsbaserad teknologi som kan mäta många proteiner i blodet samtidigt och en helt ny systematisk metod baserad på avancerad bioinformatik och maskininlärning.

Bolaget startades 2007 av professor Carl Borrebaeck och en handfull personer och 2014 togs finansiering in för att bygga ett operativt bolag med fokus på tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer. 4 år senare flyttade Immunovia in på huvudlistan på NASDAQ och har idag ett börsvärde på ca 3,5 miljarder. Det har varit en snabb expansion. Från start bestämde sig VD Mats Grahn för att ha med sig en legal partner med under hela utvecklingsresan. Att välja rådgivare med erfarenhet av branschen var en självklarhet.

Vi hjälper Immunovia i en flexibel modell som anpassas efter den expertis och volym som Immunovia behöver under sin utvecklingsresa. Supporten organiseras med en huvudansvarig branscherfaren bolagsjurist som navet och med flera olika experter som kan kopplas in vid behov. Stödet omfattar en rad expertisområden, såsom forskningsavtal, arbetsrättsliga frågor, dataskyddsjuridik och bolagsrätt.

Genom att jobba långsiktigt och integrerat kan vi bygga upp en djup förståelse av Immunovias affär och därigenom erbjuda en effektiv rådgivning, ungefär på samma sätt som en egen bolagsjurist.

Vi hjälper dig!

Vi förstår det kan vara krångligt med juridiken så tveka inte att höra av dig för ett kostnadsfritt möte med en av våra erfarna jurister.

Rulla till toppen