Case: Strikersoft

Långsiktigt och varierande uppdrag

Läs gärna här nedan om vad vi gjort för AIMO och hur det funkar för dem som företag.

Område: Healthcare/Life Sciences

Strikersoft är ett Systemhus som tar fram lösningar som gör världen säkrare och mer hälsosam att leva på. Detta gör vi genom att hjälpa företag och organisationer att förverkliga sina idéer och hitta de bästa tekniska och kommersiella lösningarna. Bolaget hjälper också organisationer att bli mer effektiva, att spara både tid och pengar, genom att digitalisera processerna och erbjuda starkare användarupplevelser.

Strikersoft startade sin verksamhet 2006 och har idag 60 anställda. Huvudkontoret ligger i Kista där även projektledningen och försäljning finns. R&D är placerat i Kiev i Ukraina. Några av bolagets kunder är exempelvis; Praktikertjänst, ABB, Karolinska Institutet, Telenor och Tetra consulting.

– När vi valde en juridisk samarbetspartner var det viktigaste kravet att välja någon som verkligen förstår teknik och de komplexa frågorna som finns inom området, säger Fredrik Wångberg, VD på Strikersoft. Det var också angeläget med en partner som kan omsätta denna information för att hjälpa oss balansera eventuella risker med affärsmöjligheter vid en potentiell affär. LegalWorks har också stor kunskap om de branscher som vi främst är verksamma inom dvs eHälsa, säkerhet, telecom och fintech. LegalWorks är idag vår huspartner för våra juridiska frågor.

LegalWorks samarbetar med Strikersoft i en flexibel ad-hoc-modell som anpassas efter den expertis och volym som behövs från dag till dag. Supporten organiseras med en huvudansvarig branscherfaren bolagsjurist hos LegalWorks som tar hjälp av lämpliga personer inom LegalWorks. Parterna arbetar tillsammans i förhållande till kund-avtal, forsknings- och utvecklingsavtal, sekretessavtal och allmän bolagsrätt. LegalWorks bistår även bolaget vid olika förhandlingar. StrikerSoft och LegalWorks har, tillsammans med andra företag arrangerat ett välbesökt seminarium om e-hälsa under Almedalen 2018, se länk här. Eftersom Strikersoft och LegalWorks nu arbetat tillsammans ett tag så har parterna byggt upp en ömsesidig relation och förståelse som innebär att samarbetet fungerar mycket bra.

Vi hjälper dig!

Vi förstår det kan vara krångligt med juridiken så tveka inte att höra av dig för ett kostnadsfritt möte med en av våra erfarna jurister.

Rulla till toppen